Baccarat i Frankrike

dec 28

Baccarat i Frankrike

Glas från Baccarat är kända över hela världen som mycket lyxiga och exklusiva. Prisnivåerna är generellt höga och det beror på all den precision som finns i tillverkningen av glasen. Det är ett ärorikt franskt glasföretag som grundades redan 1764, vilket gör det till ett av de äldsta och fortfarande världsledande glasföretagen.

Baccarat har sitt säte i den lilla tätorten Baccarat i de nordöstra delarna av Frankrike, nästan på gränsen till Tyskland. År 1764 grundades deras första glashytta på kungligt initiativ från Louis XV. Den ursprungliga glashyttan är väl värd ett besök om du befinner dig i nordöstra Frankrike. Lokalerna har en autentisk känsla och så mycket designhistoria har skapats mellan de fyra väggarna. Idag har varumärket Baccarat emellertid flyttat en stor del av sin verksamhet inte bara till den franska huvudstaden Paris, utan även till USA. De har exempelvis exklusiva butiker i olika amerikanska storstäder, bland annat i Costa Mesa, Houston och New York City.

Lyxiga och exklusiva produkter i glas och kristall

I sortimentet finns flera exklusiva och eftertraktade produkter i glas. Till en början tillverkade Baccarat bland annat en exklusiv variant av flussglas (opalglas) till handkannor, handfat och badkar i mycket stor omfattning. Senare utökades sortimentet till att främst fokusera på olika kristallprodukter och exklusiva dryckesglas anpassade för bland annat rödvin, vitt vin, champagne och whisky.

Baccarat tillverkar även vackra smycken såsom halsband och örhängen, samt flera olika prydnadsföremål att inreda hemmet eller kontoret med. Deras olika inredningsdetaljer i glas och kristall används också flitigt på olika lyxhotell över hela världen. Under 2012 annonserade exempelvis hotellkedjan Starwood, som är delägare i Baccarat, att de startar en ny hotellkedja vid namn Baccarat Hotels and Resort vars lyxiga hotell helt är inredda med riktigt exklusiva kristallkronor från Baccarat. Även porslinet i hotellens restauranger kommer från Baccarat, liksom dryckesglasen i hotellens barer.