Utöka sortimentet på ditt glasbruk

okt 01

Utöka sortimentet på ditt glasbruk

Att enbart sälja sina egna skapelser man tillverkat på sitt glasbruk kan ibland vara svårt att få att gå ihop rent ekonomiskt. Om du kan känna igen dig i det är det här inlägget för dig. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan utöka sortimentet på ditt glasbruk för att öka din kundkrets ännu mer för att på så sätt få glasbruket att gå runt ekonomiskt.

Kläder

Om du vill vara säker på att ditt glasbruks sortiment sticker ut i mängden ska du satsa på att köpa in lite kläder och sälja dem i din butik. Något som kan vara bra att tänka på när du ska välja ut vilka kläder du ska sälja är att de gärna får gå i samklang med dina övriga produkter. Om dina övriga produkter går i romantisk och lantlig stil ska även de kläder du säljer ha den stilen. Du kan till exempel spana in LaLiving, vilket är en inredningsbutik som finns online som bland annat har nattlinnen och kläder i sitt sortiment som går i samklang med deras inredning.

Inredning

Förutom att du kan sälja kläder och dina egna produkter du skapat i ditt glasbruk kan du också sälja andra typer av inredning. Det finns många olika sorters inredning att välja bland som skulle passa perfekt tillsammans med ditt sortiment på ditt glasbruk. Några exempel på inredning är ljuslyktor, tavlor, posters, kuddar, textilier, porslin, keramik, krukor och andra olika tillbehör och inredningsdetaljer som används i våra hem. Precis som med valet av kläder kan det vara bra att tänka på att inredningen ska gå i samklang med resten av de produkter som finns till försäljning i din butik. Därför kan det vara bra om du tänker till en extra gång inför inköpet av inredning till butiken. En annan sak som kan vara bra att tänka på är att produkterna inte ska konkurrera med dina egna produkter. Om du exempelvis tillverkar ljuslyktor av glas ska du kanske inte erbjuda andra ljuslyktor från andra varumärken i ditt sortiment om du främst vill få sålt dina egna glasprodukter.

Hantverk

Något annat du skulle kunna ha i utbudet på ditt glasbruk är annan typ av konst och hantverk. Eftersom glasbruk är en typ av hantverk kan det passa bra att ha andra sorters hantverk i ditt utbud. Du kan till exempel samarbeta med andra hantverkare och sälja deras produkter i din butik. Om du till exempel känner till någon som håller på med broderi kan det vara en bra idé att sälja personens broderier i din butik.