Starta ditt eget glasbruk

jun 03

Starta ditt eget glasbruk

Om du går i tankarna att starta ditt eget glasbruk men är osäker på hur du kan ta din dröm om ett eget glasbruk till verklighet är det här inlägget för dig. Att starta sitt eget glasbruk kan kännas svårt, särskilt med tanke på att det inte finns jättemånga. Det här inlägget är fyllt av tips på hur du kan gå tillväga för att starta ditt eget glasbruk.

Bli glasblåsare

För att kunna starta ditt eget glasbruk är det till stor fördel om du har kunskap och erfarenhet att blåsa eller tillverka ditt eget glas. För att bli glasblåsare kan du gå flera vägar. Du kan redan på gymnasiet välja att gå en hantverkslinje om du har intresse för allt som har med hantverk att göra. I vuxen ålder kan du välja att gå en utbildning på vuxenskolan. Några skolor som har utbildningar inom glasblåsning är Hantverksakademin och Nybro vux.

Hitta lokal

För att starta ditt eget glasbruk krävs det att du har en yta du kan ha ditt glasbruk på. Att hitta rätt lokal kan kännas svårt. Något du kan ha i åtanke när du letar efter en lokal är att det sällan är lika perfekt som det är i ditt huvud. Därför kan du tänka på att försöka se potentialen i de lokaler du kollar på istället för att tacka nej på en gång. En del lokaler kan behöva renovering innan du kan få igång ditt eget glasbruk. Då kan du behöva anlita en byggfirma som hjälper dig att få din drömlokal. Ett bra exempel på det är https://built.se/ vilket är en byggfirma som finns online.

Nå ut

När du har hittat din lokal och är i full gång med att starta ditt eget glasbruk är det viktigt att folk vet att du finns. Du har en fördel med att du redan sticker ut eftersom glasbruk inte är det vanligaste som finns idag. Om du har kunskapen, erfarenheten eller intresset för marknadsföring kan du köra igång din egen kampanj. Men du kan också välja att anställa en kommunikationsbyrå som hjälper dig att nå ut. Men om du inte känner dig redo att anställa en kommunikationsbyrå går det fint att prova dig fram på egen hand. Du kan börja med att skriva på dina sociala medier att du ska starta ditt eget glasburk och kanske till och med starta ett eget konto för ditt glasbruk på sociala medier. Där skulle du kunna göra inlägg om ditt glasbruk och visa exempel på produkter du gör.