Golv till glasbruk

dec 26

Golv till glasbruk

Ett glasbruk kan ibland behöva renoveras, precis som de flesta andra byggnader och bostäder. Det kan löna sig att måla om och lägga ett nytt golv, men vilka golv passar i ett glasbruk?

Välj rätt golv till ditt glasbruk

När man ska välja ett golv kan det vara bra att alltid utgå ifrån funktion i första hand. Golvet är trots allt det som slits mest i en byggnad och behöver därför tåla påfrestningar av olika slag. Därför har många industrilokaler golv av aluminium och/eller betong. Men vilket golv passar för ett glasbruk?

Som glasmästare behöver du ha ett golv som tål både det ena och det andra. Glassplitter ska inte kunna förstöra golvet och om olyckan skulle vara framme måste golvet vara lätt att städa. Men beroende på vilka förutsättningar som finns måste valet av golv anpassas till lokalen. Ett betonggolv är ett bra golv för de flesta lokaler som måste kunna tåla mycket slitage, men ett betonggolv passar inte för alla lokaler, speciellt inte om de inte ligger i bottenplan. Men det finns många material som är väldigt tåliga och som kan läggas på de flesta underlag. Behöver du hjälp? Kontakta gärna k3golv.se för att få golvet lagt. De kan också komma med förslag på val av material för just dina förutsättningar. Kanske finns det redan ett bra trägolv i lokalen som bara behöver slipas. I så fall får du hjälp med det också.

Laminatgolv är ett material som inte bara är snyggt, det är tåligt också. Vill du sätta en personlig prägel på ditt glasbruk kan du välja ett laminatgolv med ett speciellt utseende, som ett gammalt och rustikt trägolv, eller ett modernt svartlackerat golv. Laminat är väldigt slitstarkt, lätt att städa och finns i olika prisklasser och i oändligt många olika utföranden. Välj ett golv som passar både för din budget och för stilen du vill försöka skapa.

Matcha väggarna

Eftersom glasbruket är din arbetsplats är det viktigt att du trivs där. Om du ska renovera och göra om i glasbruket bör du se till att skapa en stil som du kommer trivas med. Testa dig fram för att hitta den perfekta matchningen mellan färgen på väggarna och det nya golvet. Det kommer skapa en harmonisk helhet som gör lokalen trevligare att vistas i.

Eventuellt finns det möjlighet att få göra ett rotavdrag för tjänsterna vid renoveringen. Ta reda på mer på Skatteverkets hemsida och se om du kan få renoveringen till lägre pris.