Olika glasprodukter

dec 20

Olika glasprodukter

Glas är ett mångfacetterat ämne som kan användas i en mängd olika former och varianter. Det finns därför en enorm uppsjö med produkter i glas. När vi tittar oss omkring i ett vanligt hem är faktiskt väldigt många produkter gjorda i just glas och det är ett av de vanligaste materialen att tillverka exempelvis olika inredningsdetaljer i.

Porslin och olika dryckesglas

Glasets kanske främsta användningsområde är som porslin och som glas att dricka ur. I porslinsväg finns glas i det mesta, alltifrån skålar i glas, olika ugnsformer och bestick. I ett kök hittar du även många dryckesglas i olika varianter. Exempelvis champagneglas att skåla in det nya året i, men även speciella glas för öl, vin och whisky. Även olika slags koppar och kannor är gjorda i glas.

Andra slags glasprodukter

Förutom traditionella glasprodukter som dryckesglas och skålar, används glas även i produkter som exempelvis inredningsdetaljer, prydnadsföremål, i speglar, badkarskanten och fönster. Det finns även fräcka glasprodukter som exempelvis olika typer av sexleksaker i glas. Att glas kommit att användas i denna typ av produkter beror på att glas är ett så pass skonsamt och lent material men också enkelt att rengöra på grund av sin lena yta som dessutom tål vatten.