Satsa på vackert tak till din konstverkstad, kafé eller museum

feb 11

Satsa på vackert tak till din konstverkstad, kafé eller museum

Om du driver ett företag eller en rörelse inom konst, som ett glasbruk, museum, ett konstnärskafé eller liknande kan det vara smart att satsa på taket. Ett hustak kan å ena sidan vara något som bara skyddar själva byggnaden, å andra sidan kan det vara som ett vackert konstverk i sig som ger dig fler besökare.

Satsa på taket

Det finns två anledningar att satsa på taket: för att beskydda en byggnad måste taket vara i ordning. Det är den praktiska och ibland lite tråkig anledningen att ta hand om ditt tak. Den andra orsaken är att vackra tak drar till sig människor. Om du har ett mysigt kafé, ett konstgalleri eller någon slags konstverkstad behöver du få kunder. Om din byggnad ser likadan ut som alla andra, med ett vanligt rektangulärt tak, så kommer ingen som går förbi att göra skillnad på just din verksamhet och cykelbutiken bredvid. Men byggnader med vackra tak skapar alltid intresse. För att ta hand om ditt tak, både för att skydda byggnaden, måla eller vårda, snöröjning eller för att skapa ett vackert tak utöver det vanliga går du in på DM Tak som hjälper dig med allt vad du behöver.

Kupol, torn eller burspråk

Det finns mycket du kan göra för att ge din byggnad liv. Det absolut mest spektakulära är så klart ett torn eller en kupol. De syns på långt håll och ger hela stadsbilden lite extra kuriosa. Om du inte kan bygga en kupol på taket kan du istället bygga ett vackert lusthus vid sidan om där du kan ha försäljning med ett snyggt kupoltak. Det kommer vara uppskattat av kunderna. Det absolut lättaste sättet att skapa något annorlunda och snyggt är genom att bygga burspråk. Du kan skapa ett väldigt vackert burspråk med bandtak som kan vara välvt eller runt. Ett eller flera burspråk på en byggnad, särskilt en byggnad som ett kafé, skapar alltid ett intresse. Det ger en mysig känsla. Folk får lust att gå in och ta en kopp kaffe, titta på din glaskonst eller ditt finsnickeri. Låt taket på din byggnad vara så mycket mer än bara ett beskydd för själva husbyggnaden, så blir ditt kafé, galleri eller glasbruk ett konstverk i sig självt.